Zupa pomidorowa z zacierką

Przygotowanie

Cebulę pokój w kostkę, czosnek drobno posiekaj i podsmaż na maśle. Do gotującej się wody wrzuć kostki rosołowe i dodaj cebulę z czosnkiem. Następnie wrzuć pokrojoną w plasterki marchewkę. Całość gotuj ok. 15 minut na małym ogniu. Pomidory obierz ze skóry, pokrój, dokładnie zmiksuj blenderem i dodaj do wywaru. Dopraw przyprawą uniwersalną i gotuj kolejne 15 minut. 4 minuty przed końcem gotowania wsyp zacierkę. Zupę wlej do talerza i udekoruj kleksem śmietany oraz natką pietruszki.

Smacznego !

40 min4 porcje

Składniki

  • - 4 łyżki makaronu 2-jajecznego zacierka AS BABUNI
  • - 4 pomidory lub 300 ml passaty pomidorowej
  • - 2 marchewki
  • - 1 cebula
  • - 1 ząbek czosnku
  • - ¼ szklanki śmietanki 30%
  • - 1 łyżka masła klarowanego
  • - 2 kostki rosołowe
  • - 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • - natka pietruszki lub listki bazylii
  • - 1 litr wody
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.