Penne all’arrabbiata

Przygotowanie

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pomidory obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki i usuń pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Na patelni na oliwie podsmaż drobno posiekany czosnek.

Dodaj pokrojoną w drobną kostkę papryczkę bez pestek i smaż ok. 2 minuty na wolnym ogniu. Dodaj pomidory, dopraw solą i gotuj przez około 5 minut. Na koniec wrzucić makaron, wymieszaj i gotuj jeszcze przez około minutę. Wyłóż na talerz, posyp listkami bazylii i tartym parmezanem.

Smacznego!

15 min 4 porcje

Składniki

  • - 400 g makaronu rurki AS BABUNI
  • - 4 świeże pomidory lub 300 ml pomidorów z puszki (obranych, pokrojonych)
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 1 ostra papryczka peperoncino
  • - 4 łyżki tartego parmezanu
  • - listki bazylii
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.