Niteczki w pomarańczach

Przygotowanie

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wyfiletuj pomarańcze. Z resztek owoców wyciśnij sok ok. 4 łyżki i ubij z oliwą, miodem i szczyptą soli na gładki sos. Wymieszaj makaron z sosem, filetami z pomarańczy, płatkami migdałów oraz żurawiną. Udekoruj listkami mięty.

Smacznego!

30 min 4 porcje

Składniki

  • - 400 g gniazd nitek AS BABUNI
  • - 3 pomarańcze
  • - 50 g suszonej żurawiny
  • - 20 g płatków migdałów
  • - 3 łyżki oleju
  • - sól
  • - łyżeczka miodu
  • - listki mięty do dekoracji
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.