Makaronowe babeczki

Przygotowanie

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę i podsmaż na maśle przez ok. 3 minuty przyprawiając solą i pieprzem. Następnie zmieszaj z makaronem i odstaw do przestudzenia. Jajka ubij ze śmietanką, dodaj połowę startego sera, dopraw do smaku i wlej do przestudzonego makaronu z mięsem.

Całość wymieszaj i przekładaj do teflonowych foremek na babeczki, uprzednio wysmarowanych masłem. Na wierzch posyp resztą sera żółtego. Piecz w nagrzanym piekarniku do 170 st. C przez ok. 10-15 minut. Podawaj ciepłe, solo lub z sosem czosnkowym.

Smacznego!

20 min 2 porcje

Składniki

  • - 200 g makaronu 4-jajecznego łezki AS BABUNI
  • - 100 g piersi z kurczaka
  • - 5 g masła klarowanego
  • - 80 ml śmietanki 30%
  • - 4 jajka
  • - 20 g tartego sera żółtego
  • - sól i pieprz
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.