Słodki Rosół Curry

Przygotowanie

Do garnka włóż obrane warzywa bez natki pietruszki, ziele angielskie i liście laurowe. Zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu przez ok. 30 minut. Na koniec usuń włoszczyznę i odłóż na bok 1 marchewkę. Pierś kurczaka pokrój w drobną kostkę i usmaż na rozgrzanym oleju, doprawiając solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i całość duś pod przykryciem jeszcze przez kilka minut. Następnie wrzuć do czystego bulionu warzywnego, dodaj pokrojoną w plasterki ugotowaną wcześniej marchewkę oraz curry. Całość gotuj jeszcze przez ok. 15 minut, doprawiając do smaku na koniec.

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wyłóż na talerz, zalej zupą i posyp pokrojoną pietruszką.

Smacznego!

50 min 5 porcji

Składniki

  • - 250 g makaronu krajanka AS BABUNI
  • - 500 g piersi kurczaka
  • - 1 łyżeczka curry
  • - 4 marchewki
  • - 1 pietruszka z natką
  • - 1 seler
  • - 1 mały por
  • - 1 cebula
  • - 2 liście laurowe
  • - 5 średnich pieczarek
  • - 9 ziarenek ziela angielskiego
  • - 1 łyżka oleju
  • - sól i pieprz
  • - 2 l wody
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.