Sałatka z indykiem i wstążeczkami

Przygotowanie

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Indyka pokrój w kostkę, a następnie usmaż na rozgrzanym oleju, doprawiając przyprawą do indyka. Makaron połącz z mięsem, dołóż rukolę i delikatnie przemieszaj wszystkie składniki. Przełóż na talerz, na wierzch ułóż pokrojoną w grubą kostkę fetę i posyp parmezanem. Brzegi naczynia posyp świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!

40 minut 4 porcje

Składniki

  • - 200 g makaronu 4-jajecznego wstążeczki AS BABUNI
  • - 100 g rukoli
  • - 100 g piersi indyka
  • - 1/2 łyżki przyprawy do indyka
  • - 50 g sera feta
  • - 2 łyżki tartego parmezanu
  • - 2 łyżki oleju
  • - pieprz kolorowy
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.