MAKARONOWE RÓŻYCZKI

Przygotowanie

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pomidory obierz ze skóry, pokrój na cztery części, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę. Oliwki przekrój na pół I wrzuć do pomidorów. Następnie dodaj wystudzony makaron, parmezan, orzechy, bazylię i całość wymieszaj, doprawiając solą i pieprzem. Na plastry szynki nakładaj farsz i zwijaj na kształt różyczek, dekorując przed podaniem natką pietruszki.

Smacznego!

15 min 12 porcji

Składniki

  • - 50 g makaronu łazanki AS BABUNI
  • - 12 plastrów szynki wędzonej
  • - 2 pomidory
  • - 3 łyżki parmezanu w wiórkach
  • - 30 g czarnych oliwek
  • - garść posiekanych orzechów włoskich
  • - kilka listków posiekanej bazylii
  • - kilka listków natki pietruszki
  • - sól i pieprz
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.