Spaghetti z malinowym musem

Przygotowanie

Maliny zmiksuj blenderem razem z 4 łyżkami cukru. Pozostałe 2 łyżki cukru ubij razem z serkiem mascarpone i śmietanką. Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu i jeszcze ciepły dodaj do przygotowanej masy. Wymieszaj, wyłóż na talerz, polej musem malinowym i posyp po wierzchu cukrem pudrem.

Smacznego!

15 min 4 porcje

Składniki

  • - 400 g spaghetti durum AS BABUNI
  • - 200 g świeżych lub mrożonych malin
  • - 3 łyżki serka mascarpone
  • - 6 łyżek cukru
  • - ¼ szklanki śmietanki 30%
  • - 1 łyżeczka cukru pudru
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.