Spaghetti z musem malinowym

Przygotowanie

Truskawki odszypułkować i umyć. Parę truskawek (do dekoracji) pokroić na kawałki. Odstawić na bok. Do reszty truskawek dodać jogurt i cukier. Zmiksować blenderem. Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Gorący makaron rozłożyć do głębokich talerzy, polać sosem truskawkowym i posypać kawałkami truskawek.

Smacznego!

15 min4 porcje

Składniki

  • - 400 g spaghetti durum AS BABUNI
  • - 200 g świeżych lub mrożonych malin
  • - 3 łyżki serka mascarpone
  • - 6 łyżek cukru
  • - ¼ szklanki śmietanki 30%
  • - 1 łyżeczka cukru pudru
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.