Chłodnik ze świderkami i jagodami

Przygotowanie

Jagody zmiksuj razem z połową przygotowanego cukru. Drugą połowę cukru wymieszaj razem z jogurtem. Makaron ugotuj  zgodnie z przepisem na opakowaniu i jeszcze ciepły dodaj do kremu jogurtowego. Wymieszaj, wyłóż na talerz, polej musem jagodowym i udekoruj listkami mięty.

Smacznego!

10 min 4 porcje

Składniki

  • - 400 g świderków AS BABUNI
  • - 200 g świeżych lub mrożonych jagód
  • - 250 ml jogurtu greckiego
  • - 6 łyżek cukru
  • - listki mięty
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.