Sałatka z tagliatelle i suszonymi pomidorami

Przygotowanie

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuł podziel na różyczki i włóż do osolonej, gotującej się wody na ok. 5 minut. Następnie odcedź i przelej zimną wodą, aby nie straciły koloru i były jeszcze chrupiące. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju z suszonych pomidorów przesmaż szpinak, zalej go śmietanką i dopraw solą i pieprzem.

Po zredukowaniu się płynów dodaj makaron, brokuły i pokrojone w plasterki suszone pomidory. Wymieszaj wszystkie składniki. Danie przełóż do miski i posyp po wierzchu pestkami dyni.

Smacznego!

20 min 2 porcje

Składniki

  • - 400 g makaronu gniazda tagliatelle (wstążki) AS BABUNI
  • - 4 łyżki pestek z dyni
  • - 50 g suszonych pomidorów w oleju
  • - 1 brokuł
  • - 150 g świeżego szpinaku
  • - ¼ szklanki śmietanki 30%
  • - sól i pieprz
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.