CUKINIA FASZEROWANA MAKARONEM

Przygotowanie

Cukinie ze skórą pokrój w poprzek na ok. 6 cm kawałki, wydrąż z nich łyżeczką środek na kształt rurek i posyp solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło klarowane i uduś pokrojonego w piórka pora. Następnie dodaj mięso mielone I makaron. Dopraw całość solą, pieprzem, rozmarynem i smaż jeszcze przez ok. 10 minut.


Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą i przełóż do niego cukinie. Do każdej cukinii nałóż farsz i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 25 min. Na 10 minut przed końcem pieczenia, posyp cukinie mozzarellą.

Smacznego!

45 min 6 porcji

Składniki

  • - 3 łyżki makaronu 2-jajecznego zacierka AS BABUNI
  • - 2 cukinie
  • - 200 g mięsa mielonego z piersi indyka
  • - 1 por biała część
  • - 2 łyżki tartego sera mozzarella
  • - 2 łyżki oleju
  • - 3 łyżki masła klarowanego
  • - sól, pieprz, rozmaryn
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.