Pappardelle z kurczakiem i pieczarkami

Przygotowanie

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kurczaka pokrój w kostkę, a następnie usmaż na rozgrzanym oleju, doprawiając solą i pieprzem. Dodaj pokrojone w talarki pieczarki i różyczki brokułu. Następnie dołóż makaron, wymieszaj i całość duś na wolnym ogniu przez ok 15 minut.

Na koniec dodaj serek mascarpone oraz drobno posiekany koperek. Przełóż danie na talerz, a wierzch oraz brzegi naczynia posyp świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!

35 min 3 porcje

Składniki

  • - 300 g makaronu pappardelle (wstęgi) AS BABUNI
  • - 250 g piersi z kurczaka
  • - 200 g brązowych pieczarek
  • - 1 brokuł
  • - 1 mały pęczek koperku
  • - 4 łyżki oleju
  • - 80 g serka mascarpone
  • - sól i pieprz
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.