Torcik makaronowy z owocami leśnymi

Przygotowanie

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ser zmiksuj z cukrem oraz jajkami na jednolitą masę. Następnie dodaj makaron oraz owoce, delikatnie wymieszaj i wylej do brytfanki nasmarowanej masłem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C przez ok. 15-20 minut. Tort podawaj na ciepło lub zimno, udekorowany świeżymi owocami leśnymi.

Smacznego!

30 min 4 porcje

Składniki

  • - 400 g fali AS BABUNI
  • - 200 g świeżych lub mrożonych owoców leśnych (borówek, jeżyn lub malin)
  • - 500 g serka białego dwukrotnie zmielonego
  • - 50 g cukru
  • - 2 jajka
  • - listki mięty
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.