Spaghetti alla carbonara

Przygotowanie

Rozgrzej na patelni oliwę, dodaj pokrojony w cienkie plasterki boczek i smaż ok. 8 minut na wolnym ogniu, często mieszając. W tym czasie ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. W miseczce wymieszaj śmietanę z uprzednio sparzonymi wrzątkiem jajkami, posól i popieprz do smaku.

Makaron odcedź, przełóż z powrotem do garnka, dodaj boczek, połowę parmezanu i wlej jajka ze śmietaną. Wymieszaj, wyłóż na podgrzany półmisek, posyp resztą parmezanu i natychmiast podawaj.

Smacznego !

15 min 4 porcje

Składniki

  • - 400 g spaghetti AS BABUNI
  • - 1 łyżka oliwy z oliwek
  • - 200 g pokrojonego boczku
  • - 4 jajka
  • - 5 łyżek płynnej śmietany 18% lub 30%
  • - 4 łyżki startego parmezanu
  • - sól i pieprz
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.