Makaron Niteczki 12 JAJ Przepiórczych
Poznaj nowy smak Twojego rosołu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1537 kJ/363 kcal |
Tłuszcz | 2,00 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,60 g |
Węglowodany | 73,3 g |
w tym cukry | 0,60 g |
Błonnik | 2,50 g |
Białko | 11,50 g |
Sól | 0,03 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna z jaj przepiórczych (9%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu (2 porcje). Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 4-6 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron 4‑jajeczny Krajanka z siemieniem lnianym
Źródło Błonnika
Obowiązkowy gość w domowym rosole. Dodatek siemienia lnianego wzbogaca walory odżywcze i smakowe.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1546 kJ / 365 kcal |
Tłuszcz | 2,58 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 70,4 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Błonnik | 4,9 g |
Białko | 13,8 g |
Sól | 0,11 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%), zmielone siemię lniane (3%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu (2 porcje). Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 6-8 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron 4‑jajeczny Niteczki
Delikatna nitka sprawdzi się w wielu zupach i sałatkach makaronowych.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1540 kJ/363 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 70,9 g |
w tym cukry | 3,4 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 0,062 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu (2 porcje). Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 4-6 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron 4‑jajeczny Wstążeczki
Makaron w stylu włoskiego fettuccine, dodaj parmezan, masło, pieprz i gotowe!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1540 kJ/363 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0,9 g |
Węglowodany | 70,9 g |
w tym cukry | 3,4 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 0,062 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu (2 porcje). Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 6-8 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron 4‑jajeczny Gniazda Wstążki
Makaron w stylu włoskiego fettuccine, dodaj parmezan, masło, pieprz i gotowe! Forma gniazd pomoże odmierzyć Ci odpowiednią ilość porcji.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1540 kJ/363 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 70,9 g |
w tym cukry | 3,4 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 0,062 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 7-9 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
As Na Raz 4‑jajeczny Wstążeczki*
Jedna Porcja
Z warzywami na patelni, w garnku aromatycznej zupy albo w sałatce. Zjedz jak lubisz!
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1540 kJ/363 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 70,9 g |
w tym cukry | 3,4 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 0,062 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 6-8 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Makaron Rurki*
Do sałatki, sosu, zapiekanki czy zupy – uniwersalny!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1493 kJ/352 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 72,9 g |
w tym cukry | 3,5 g |
Błonnik | 2,8 g |
Białko | 11,2 g |
Sól | 0,002 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać: soję, jaja
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 7-9 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron Tagliatelle*
Gniazda Wstążki
Pyszny z kremowymi sosami, równie smaczny z cukinią lub pesto.
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1507 kJ/355 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 75,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0,0058 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać jaja
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 6-8 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Makaron Lasagne
Baza do lasagne bolognese, lasagne ze szpinakiem, Twojego lasagne!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1507 kJ/355 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 75,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0,0058 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać jaja
Sugestie podania
1. Naczynie żaroodporne nasmaruj oliwą i połóż warstwę uprzednio przygotowanego sosu.
2. Układaj płaty lasagne i przekładaj je naprzemiennie dużą ilością sosu oraz wcześniej przyrządzonymi składnikami.
3. Ostatnią wierzchnią warstwę makaronu polej obficie sosem.
4. Piecz pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 35-40 minut.
Smacznego!
Makaron Gniazda Wstążki*
Swojska w zupie pomidorowej, egzotyczna w zupie tajskiej. Forma gniazd pomoże odmierzyć Ci odpowiednią ilość porcji.
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1507 kJ/355 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 75,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0,0058 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać jaja
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 4-6 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Makaron Wstążki*
Swojska w zupie pomidorowej, egzotyczna w zupie tajskiej.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1507 kJ/355 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 75,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0,0058 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać jaja
Sugestie podania
Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 4-6 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron Łazanki*
Jak łazanki to tylko z kapustą i grzybami!
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1507 kJ/355 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 75,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0,0058 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać jaja
Sugestie podania
Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 4-6 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Makaron Kluski Jajeczne
Świetny dodatek do zup, doskonały również w sosach i gulaszach.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1532 kJ/361 kcal |
Tłuszcz | 1,56 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,57 g |
Węglowodany | 74,78 g |
w tym cukry | 1,30 g |
Błonnik | 2,30 g |
Białko | 10,86 g |
Sól | 0,02 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (6%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu (2 porcje). Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 6-8 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron 2‑jajeczny Krajanka
Do Rosołu
Obowiązkowy gość w domowym rosole.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1504 kJ/354 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 74,2 g |
w tym cukry | 3,4 g |
Błonnik | 1,9 g |
Białko | 10,3 g |
Sól | 0,025 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (9%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu (2 porcje). Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 4-6 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron 4‑jajeczny Kluseczki
Świetny dodatek do zup, doskonałe również w sosach i gulaszach.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1540 kJ/363 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 70,9 g |
w tym cukry | 3,4 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 0,062 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu (2 porcje). Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 6-8 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron 4‑jajeczny Wstążki
Swojska w zupie pomidorowej, egzotyczna w zupie tajskiej.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1540 kJ/363 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 70,9 g |
w tym cukry | 3,4 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 0,062 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu (2 porcje). Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 4-6 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron 4‑jajeczny Świderki*
Do sałatki, sosu, zapiekanki czy zupy – uniwersalny!
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1540 kJ/363 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 70,9 g |
w tym cukry | 3,4 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 0,062 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu (2 porcje). Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 4-6 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron 4‑jajeczny Łezki*
Kształt ziarenek ryżu pomaga mu odnaleźć się w wielu sałatkach. Idealny do dań dla dzieci.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1540 kJ/363 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 70,9 g |
w tym cukry | 3,4 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 0,062 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu (2 porcje). Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 7-9 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron Świderki
Do sałatki, sosu, zapiekanki czy zupy – uniwersalny!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1493 kJ/352 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 72,9 g |
w tym cukry | 3,5 g |
Błonnik | 2,8 g |
Białko | 11,2 g |
Sól | 0,002 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać: soję, jaja
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 7-9 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron Pappardelle*
Gniazda Wstęgi
Sycący i pełen smaku, spróbuj przyrządzić go z wędzonym kurczakiem lub dziczyzną.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1507 kJ/355 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 75,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0,0058 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać jaja
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 6-8 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron Fale
Łosoś w falach, groszek w falach …
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1507 kJ/355 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 75,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0,0058 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać jaja
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 3-5 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron Gniazda Nitki*
Delikatna nitka sprawdzi się w wielu zupach i sałatkach makaronowych. Forma gniazd pomoże odmierzyć Ci odpowiednią ilość porcji.
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1507 kJ/355 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 75,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0,0058 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać jaja
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 4-6 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Makaron Nitki
Delikatna nitka sprawdzi się w wielu zupach i sałatkach makaronowych.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1507 kJ/355 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 75,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0,0058 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać jaja
Sugestie podania
Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 2-4 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron Spaghetti*
Idealny do spaghetti bolognese, carbonara czy aglio e oglio.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1518 kJ/358 kcal |
Tłuszcz | 1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 69,5 g |
w tym cukry | 3,8 g |
Błonnik | 3,4 g |
Białko | 14,7 g |
Sól | 0,005 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać: soję, jaja
Sugestie podania
Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 6-8 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron 4‑jajeczny Krajanka*
Do Rosołu
Obowiązkowy gość w domowym rosole.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1540 kJ/363 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 70,9 g |
w tym cukry | 3,4 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 0,062 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu (2 porcje). Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 6-8 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
* Produkt dostępny w starej i nowej szacie graficznej
Makaron jajeczny Krajanka*
Obowiązkowy gość w domowym rosole.
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1493 kJ/352 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 72,9 g |
w tym cukry | 3,5 g |
Błonnik | 2,8 g |
Białko | 11,2 g |
Sól | 0,0002 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (5%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 l wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu (2 porcje). Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 4-6 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Makaron 4‑jajeczny Kluseczki z siemieniem lnianym*
Źródło Błonnika
Świetny dodatek do zup, doskonały również w sosach i gulaszach. Dodatek siemienia lnianego wzbogaca walory odżywcze i smakowe.
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1546 kJ/365 kcal |
Tłuszcz | 2,58 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 70,4 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Błonnik | 4,9 g |
Białko | 13,8 g |
Sól | 0,11 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%), zmielone siemię lniane (3%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 6-8 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Makaron 4‑jajeczny Gniazda Nitki
Delikatna nitka sprawdzi się w wielu zupach i sałatkach makaronowych. Forma gniazd pomoże odmierzyć Ci odpowiednią ilość porcji.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1540 kJ/363 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 70,9 g |
w tym cukry | 3,4 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 0,062 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 6-8 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
As Na Raz 4‑jajeczny Niteczki*
Jedna Porcja
Delikatna nitka sprawdzi się w wielu zupach i sałatkach makaronowych.
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1540 kJ/363 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 70,9 g |
w tym cukry | 3,4 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 0,062 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 4-6 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Makaron 2‑jajeczny Zacierka
Klasyka w zupie zacierkowej, która przypadnie do gustu również amatorom zupy mlecznej.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1504 kJ/354 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 74,2 g |
w tym cukry | 3,4 g |
Błonnik | 1,9 g |
Białko | 10,3 g |
Sól | 0,025 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (9%), przyprawa – kurkuma
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu (2 porcje). Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 7-9 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron Świderki*
Do sałatki, sosu, zapiekanki czy zupy – uniwersalny!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1493 kJ/352 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 72,9 g |
w tym cukry | 3,5 g |
Błonnik | 2,8 g |
Białko | 11,2 g |
Sól | 0,002 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać jaja
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 7-9 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron Pappardelle*
Gniazda Wstęgi
Sycący i pełen smaku, spróbuj przyrządzić go z wędzonym kurczakiem lub dziczyzną.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1507 kJ/355 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 75,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0,0058 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać jaja
Sugestie podania
. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 6-8 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron Fale*
Łosoś w falach, groszek w falach …
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1507 kJ/355 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 75,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0,0058 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać jaja
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 3-5 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
Makaron Wstążki*
Swojska w zupie pomidorowej, egzotyczna w zupie tajskiej.
* Produkt dostępny na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1507 kJ/355 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 75,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0,0058 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać jaja
Sugestie podania
1. Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 3-5 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!
* Produkt dostępny wyłącznie na indywidualne zamówienie, prosimy o kontakt z działem zakupów
Makaron Nitki*
Delikatna nitka sprawdzi się w wielu zupach i sałatkach makaronowych.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1507 kJ/355 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 75,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0,0058 g |
Składniki
mąka pszenna makaronowa, przyprawa – kurkuma; może zawierać jaja
Sugestie podania
Zagotuj 1 litr wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 2-4 minuty.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.
Smacznego!