Penne ze szparagami i szynką parmeńską

Przygotowanie

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szparagi obierz, pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w osolonej wodzie. Szynkę parmeńską pokrój w wąskie paseczki. Wymieszaj wszystkie składniki razem z oliwą z oliwek. Wyłóż na talerz posypując parmezanem i listkami bazylii.

Smacznego!

20 min 4 porcje

Składniki

  • - 400 g makaronu rurki AS BABUNI
  • - 200 g szparagów
  • - 100 g szynki parmeńskiej
  • - 4 łyżki oliwy z oliwek
  • - 1 łyżka tartego parmezanu
  • - listki bazylii
Wydrukuj przepis
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.